Συνδρομές και Χρεώσεις

Επιλέξτε τη συνδρομή που επιθυμείτε. Οι συνδρομητές δικαιούνται άπειρες δωρεάν διαδρομές, εφ’ όσον αυτές δεν ξεπερνούν τη μισή ώρα την κάθε φορά.

Συνδρομές

Ετήσια €29
Μηνιαία €3
Ημερήσια €1

Διαδρομές

Διάρκεια Διαδρομής Χρέωση (€)
0' - 30' 0,00
31' - 60' 0,50
61' - 90' 1,50
ανά ώρα μετά τα 90' 4,00
Μέγιστη ημερήσια χρέωση 20,00

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Σύστημα πρέπει να έχει αγοράσει κάποια συνδρομή, να είναι συνδρομητής.
Ένας χρήστης που έχει αγοράσει (έστω) ετήσια συνδρομή μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο όσες φορές θέλει, ακόμη και μες στην ίδια ημέρα. Αν κάθε φορά η διάρκεια χρήσης δεν ξεπεράσει τα 30’, δεν υφίσταται οποιαδήποτε χρέωση για τις βόλτες του.
Για παράδειγμα, ένας χρήστης «νοικιάζει» ποδήλατο και το διατηρεί στην κατοχή του για 45’. Θα χρεωθεί με €0,50 (χρεώση «διαδρομής»), επειδή ξεπέρασε τον χρόνο που πρέπει να το κρατήσει στην κατοχή του (30’). Η χρέωση της διαδρομής λειτουργεί πρακτικά σαν «ποινή» για τη διακράτηση του ποδηλάτου πέραν του εύλογου χρόνου. Παράλληλα, αυξάνει την πιθανότητα εξυπηρέτησης περισσότερου κόσμου με τον ίδιο αριθμό ποδηλάτων.
Για να μπορούμε να χρεώσουμε «διαδρομές», θα πρέπει:

  • είτε ο χρήστης να χρησιμοποιεί πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
  • είτε να έχει προαγοράσει χρόνο (προτείνεται ένα ελάχιστο της τάξης του €1 και δυνατότητα γεμίσματος του η-πορτοφολιού για όσο θέλει ο χρήστης). Λίγο πριν το ποσό εξαντληθεί ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση. Όταν το ποσό εξαντληθεί, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Σύστημα μέχρι να ξαναγεμίσει το πορτοφόλι.
green fund logo Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο | Legal Notice | Credits